free html templates

Nick Ervinck

Nick Ervinck (Roeselare, 1981) is een Belgisch beeldend kunstenaar van West-Vlaamse origine. Hij werkt veelal met polyester en gebruikt onder andere de 3D-print techniek.

Vanaf zijn vijftiende studeerde hij aan de Kunstacademie van Brugge en aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) in Gent. Hij ontwikkelde een eigen beeldtaal waarbij hij nieuwe media met de traditionele beeldhouwkunst combineerde. Na zijn afstuderen startte hij met een eigen team in zijn studio gebaseerd in Lichtervelde.

Ervinck creëert, naar eigen zeggen, een dialoog tussen ambacht en technologie en tussen het virtuele en het fysieke. Zijn vormen zijn geïnspireerd door het werk van Henry Moore (1898-1986), Barbara Hepworth (1903-1975) en Hans Arp (1886-1966). De futuristische blob-architectuur (een term van Greg Lynn) en de werken van Zaha Hadid inspireren hem eveneens. Ervinck gebruikt veelal de kleur geel in zijn werk, maar ook wel andere kleuren. 

Ervinck onderzoekt naast zijn meer conventionele werk ook de artistieke mogelijkheden van de digitale revolutie. De grenzeloosheid van de virtuele ruimte wil hij tastbaar maken met de complexe vormen van 3D-prints die onmogelijk manueel te maken zijn (bijvoorbeeld AGRIEBORZ uit 2009). Ervinck laat 3D-prints, animatievideo’s, digitale en ‘gewone’ tekeningen interactie met elkaar hebben.