how to create your own website

Lyudmila Norsoyan

Lyudmila Norsoyan is een belangrijke innovator in de Russische mode-industrie. Dankzij haar is het zogenaamde innovatieve breigoed erg populair geworden. Door moderne technologie en traditionele stoffen te combineren, slaagt de ontwerper erin om kledingstukken te maken die geschikt zijn voor zowel poolreizigers als voor gemiddelde inwoners van een grote stad.

Ze werd geboren in een stad in de zuidelijke Oeral. Van jongs af aan maakte Lyudmila in haar geboorteplaats kennis met de tradities van verschillende landen en de cultuur van verschillende nationaliteiten. Het is in haar jeugd dat ze leerde garen te spinnen en te breien. 

In de jaren 80 verhuisde ze naar Moskou. In de jaren 90 volgde een samenwerking met verschillende merken en bracht ze haar werken uit onder het pseudoniem "Kusso". Vanaf 2011 bracht ze haar werken uit onder haar eigen naam. 

Ludmila Norsoyan gelooft dat de ontwikkeling van mode onmogelijk is zonder nieuwe technologieën. Ze introduceert moderne werkmethoden in het productieproces.

Lyudmila Norsoyan werkt actief aan innovatieve breisels. Passie voor geavanceerde technologie begon met de restauratie van de oude knitwear : het uniform van de soldaten van de Russische en Duitse legers tijdens de Eerste Wereldoorlog. Later volgde de creatie van uitrusting voor militaire journalisten, poolreizigers en historici die op expedities gingen. Uitgaande van simpele truien begon de ontwerper te experimenteren. In haar werk combineert ze op vakkundige wijze mode en innovatie.

Lyudmila Norsoyan heeft bijgedragen aan de promotie van innovatieve materialen. Ze was een soort experimentator, en in navolging werd het creëren van kleding uit technologisch breigoed een rage.

Haar creaties onderscheiden zich door gemak en comfort van de kleding en eenvoudige snitten die bewegingsvrijheid bieden. Zij draagt meestal kleding die zij zelf heeft ontworpen. Lyudmila controleert persoonlijk het volledige productieproces van begin tot einde.

Echte plaatsen en omgevingen waar kleding wordt gebruikt zijn een alternatief voor de catwalk : werknemers van Norilsk Nickel, onderzoekers in het noordpoolgebied, Salangi en Kandahar dragen kleding van haar hand. Kledingstukken uit eenzelfde collectie worden gedragen door zowel ontdekkingsreizigers als inwoners van grote steden.
Zonder valse bescheidenheid zegt Lyudmila: "Mijn podium is de planeet."

Knitwear van Lyudmila Norsoyan wordt niet alleen in Rusland, maar ook in het buitenland geproduceerd: in Japan en Letland. Traditioneel worden Italiaanse, Japanse en Oostenrijkse garens gebruikt.