online web builder

Louisa Burnett-Hall


Louisa Burnett-Hall heeft haar studio in Parijs, Frankrijk, waar ze woont en werkt. Zij is parttime tekenleraar aan de ESAM Design School in Parijs.

Louisa Burnett-Hall (geboren in UK1965) concentreert zich op het thema water in haar schilderijen en tekeningen. Stromend water dat ze op specifieke locaties in verschillende landen bestudeert, zijn haar bron van visuele meditaties. Ze onderzoekt de abstracte lijnen in de natuur onderzoekt en plaatst deze over het visueel poreuze oppervlak van haar onderwerp.

Voor Burnett-Hall is water de manier om vele onderzoekslijnen samen te brengen, zoals onze perceptie van het zichtbare en onzichtbare, het idee van voorbijgaande tijd en het kortstondige, de relatie van stromend water met zijn weerspiegelde omgeving, het onderliggende vitale belang ervan als onderdeel van de mondiale omgeving en de uitdrukking van het leven zowel als metafoor als in werkelijkheid.

Ze beschouwt de creatie van haar kunstwerken als poëtische acts.

Gefocused op de visuele zuiverheid van meren, onderzoekt Burnett-Hall de vloeiende eigenschappen van acrylverf. Ze giet het op het canvas om op deze manier kruisende massa's te maken en vervolgens 'schrijft' ze de patronen en ritmen neer die door het licht gevormd worden en die stroom en reflecties over het oppervlak creëren.

Direct contact met haar materiaal is essentieel voor haar werkwijze. Ze voelt de fysieke behoefte om het oppervlak aan te raken, manueel te werken, haar merkteken te creëren, of ze nu vingers, vodden, pennen of andere hulpmiddelen gebruikt, ze maakt zich het onderwerp eigen

Horizontale banden met neutrale witte verf omlijsten het centrale beeld. Deze stille zones laten het beeld ademen, vormen 'banken' voor de centrale stroom en verwijzen ook naar stilstaande beelden die op een bepaald moment uit films zijn genomen. Ze is steeds op zoek naar een zorgvuldig georkestreerde balans tussen toeval en controle, kracht en kwetsbaarheid.