website templates

Kaixuan Feng

Kaixuan Feng is een Chinese kunstenares die in Frankrijk leeft en werkt. Zij is professor Fijne Kunsten aan de Chinese Tianjin Academie. 

Haar vele talenten (fotografie, kalligrafie, schilderijen, video, ontwerpen van kleding) maken haar een rijzende artiest in de internationale kunstwereld. 

Door haar opleiding in zowel de Chinese Schilderkunts als hedendaagse kunst worden haar werken een ontmoetingsplaats tussen deze twee invloeden. 

Ze maakt haar artistieke benadering tot een daad van "Vrijgevigheid". Ze betrekt haar lichaam bij haar creaties, zonder provocatief te worden. Ze spreekt met terughoudendheid. Ze creëert schoonheid. De kracht ervan is gebaseerd op de beheersing van fragiliteit en het behoud van het vergankelijke. Het dagelijkse leven naast het buitengewone. Het geeft aan gewone gebaren of gewone voorwerpen hun symbolische kracht terug. 

Ze maakt monumentale kalligrafieën, geverfd met haar haar gedrenkt in Chinese inkt. Ze wordt geënsceneerd in haar foto's, op verlaten plekken vol geschiedenis, elke foto wordt een scène van reïncarnatie.

Ze schildert ook op gebruikte koffiefilters. De vorm van de filter herinnert ons aan de Chinese papieren waaier. Haar fijn afgewerkte schilderijen vormen landschappen die in basis worden gevormd door de manier waarop de koffie de filter heeft gemarkeerd. Zo wordt een manier om het oude te gebruiken om nieuwe dingen te creëren in deze werken belichaamd.

Ze schildert ook landschappen op menselijke lichamen terwijl haar foto's bijhouden wat haar penselen creëerden.
Verlicht door een lichtgevende achtergrond accentueren haar foto's de illusie van tijdloosheid.