online web builder

Gary James McQueen

Gary James McQueen kwam via wijlen zijn oom Alexander McQueen in contact met de modewereld. Zijn oom was zijn mentor en inspireerde hem om de kunstenaar te worden die hij vandaag is. 

In 2005 werkte hij als hoofd textielontwerper voor "the Alexander McQueen MRTW" waarbij hij experimenteerde met hoe kunst op verschillende manieren kon worden toegepast en hoe hij met de vormen van kleding een optisch-illusioneel textielontwerp kon maken. Hij dwong zichzelf om constant de grenzen af te tasten van wat kon worden gecreëerd, vertrekkend van een 3D doek.  

Gary James McQueen werkte samen met Alexander McQueen tot deze laatste zijn dood in 2010.

Toen Alexander McQueen overleed, voelde Gary James McQueen zich persoonlijk geroepen om het werk van zijn oom verder te zetten. 

In zijn werken zitten zowel invloeden van zijn overleden oom als aangeboren instinctieve artistieke kwaliteiten. Hij werkt constant verder aan zichzelf en zijn kunst en zijn Gary James McQueen merk waarvan hij denkt dat dit de McQueen gedachte omvat.

Het merk Gary James McQueen streeft ernaar om enkel de fijnste stoffen en afwerkingsmethodes te gebruiken. En elk werk is zorgvuldig ontworpen met een verhaal achter het eindproduct.

Zijn eigen woorden : 
"My artwork has to have some form of emotion or a soul attached to it. I am a very theatrical person and so this is something very important to myself and also the life of the Brand. This factor is what separates a Gary James McQueen product from any other luxury brand on the market'.